Skip to main content
Produs recomandat

Alegerea #2

Alegerea #3

Momeala folosită de pescari pentru a ademeni peștele constituie un pas esențial în capturarea acestuia. Astfel, au fost inventate diferite tipuri de momeală pentru a avea parte de o captură rapidă și eficientă. În cazul în care alegi o filieră sferică pentru pește, este necesar să ții cont de mai mulți factori. Boilies constituie un tip de momeală care are două categorii: de scufundare și de înot. Cele de scufundare se situează la adânc pentru o perioadă îndelungată. Cât despre bilele ce plutesc, acestea sunt folosite pentru lacurile care conțin un strat gros de silice. Prin urmare, am selectat un top constituit din 10 boiliesuri care cu siguranță te vor ajuta să prinzi o captură fascinantă. 

TOP 10 Boiliesuri

Boilies Squid & Belacha


Primul produs din seria CPK Carp & more, boiliesul XXL constituie rezultatul unor încercări și teste ce au avut loc pe parcursul mai multor ani. Boiliesul Belacha a ajuns să fie comercializat pe piața din  România în anii precedenți. La fel, specialiștii CPK au identificat că Belanchase potrivește excelent cu aroma Squid, fiind perfect pentru crapii mari și capturile enorme. 

Dacă folosești o acțiune imediată sau una de cursă lungă, bolisul premium XXL se va comporta perfect, demonstrând eficiența atât pentru pescuitul peștilor mari, cât și pentru crapii mai mici. Experiența pescarilor dovedește înalta calitate a acestui produs prin prisma trofeelor și recordurile obținute de pescari. La fel, acest produs poate fi folosit atât în lacuri, cât și în ape sălbatice.

Avantaje

 • Diamentru 20 mm
 • Greutate de 5 kg

Dezavantaje

 • Potrivită peștilor mai mari

Boilies Nadire Strawberry


Un produs apreciat de mulți pescari, boiliesul Nadire este menit pentru pescuitul la crap și nu numai. Nada este compusă din faiuri calitative, proteine lactice și vegetale și dintr-un ansamblu de stimulatori gustativi și de apetit. Odată ce intră în contact cu apa, sferele semi-solubile vor începe procesul de dizolvare, care este mai lent spre deosebire de bilele solubile, creând în jul unde ce transmit un indicator nutritiv puternic. Astfel, momeala dată este concepută în special pentru a atrage și pentru a reține peștii în vad. Grație perioadei mai lungi de solubilizare, suprafața de nadă formată din aceste bele devine la fel de atractivă ca și cea formată de bilele solubile, totuși în cazul sferelor semi-solubile, acestea vor avea o durată mai mare. Odată ce au fost testate, aceste bile au dat dovadă de rezultate extraordinare, fiind folosite chiar și la cârlig în pescuitul de viteză.  

Avantaje

 • Durată de solubilizare mai mare
 • Dimateru de 20 mm

Dezavantaje

 • Potrivite mai mult pentru pescuitul de durată

Boilies Benzar Turbo Miere


Unele dintre cele mai populare arome, mierea este atractive pentru capturarea oricărui tip de pește. În procesul de producere a acestor boiliesuri au fost luate în considerare mai multe elemente, precum: eficiența aromei, durata capturării, culoare ș. a. Astfel, boiliesul benzar permite utilizarea acestuia pe o gamă largă de pești. Rețeta reprezintă un concept total nou, care se bazează pe folosirea betainei și a unui stimulator natural de apetit (APSN).

Boiliesul poate fi folosit atât pentru cârlig, cât și pentru activitatea de atragere a peștilor, fiind perfect pentru nadire. Acesta constituie o variantă fiară, având o dizolvare mai lentă. În cazul în care va fi folosit pe cârlig, recomandăm încercarea mai multor dip-uri pentru a realiza o atracție în plus a peștelui. 

Avantaje

 • Potrivită pentru orice tip de pescuit
 • Diamentru 16 mm

Dezavantaje

 • Conține un pachet de doar 5 kg

Boilies Nadire Squid Octopus Strawberry


Bilele sunt rulate în cadrul unui mix format din bird-fish, care este destul de bine echilibrat. Boilesul este format dintr-un amestec din făină de pește, proteină lactică, bird food și aditivi sub formă de pulbere. Fainurile sunt hidrosolubile, oferind acestui amestec o atracție sporită. Cât despre partea lichidă, aceasta vine cu un adaos nutrițional și adaugă un semnal de hrănire. Produs are o valoare proteică de 40% aminoacizi și vitamine, fapt ce depășește valoarea necesară pe zi de hrănire a crapului, creând o dependență. Astfel, acesta poate fi utilizat pe tot parcursul anului.

Avantaje

 • Se poate folosi anul întreg

Dezavantaje

 • Se potrivește mai mult crapului

Dual Fish 5 arome


Boiliesul solubil are un contact puternic asupra peștelui, odată ce ajunge în apă, grație combinării de proteine și a părții lichide care este destinată acestuia. Astfel, produsul este proiectat în baza unui mix care îmbină atracția și nutriția rapidă a peștelui cu digerabilitatea extraordinară. Boiliesul asigură eliberarea imediată a lichidelor nutritive și a elementelor care provoacă atracția de apetit a peștelui. 

O combinație perfectă de făinuri și extract de crustacee cu proteine lactice cu indice înalt biologic, acest produs constituie alegerea potrivită pentru pescuitul la crap în orice anotimp. Boiliesul se activează grație lichidului nutritiv excepțional 100ml-Liquid/kg și se comportă excelent în apă.

Avantaje

 • 3 arome – miere, usturoi, frankfurter
 • Diametru 14 mm

Dezavantaje

 • Conține doar 5 cutii a câte 150 g 

Boilies Garlic Robinred


Boiliescul de la brand-ul Attack este apreciat de mulți pescari, fiind compus din mai multe proteine lactice și lichide nutritive. Aroma garlic este preferată de mai multe tipuri de pește, inclusiv crapii și somnii. Produs constituie o combinație perfectă între făina de pește și aromele nutritive care au funcția de a atrage captura atât la suprafața apei, cât și la adâncuri. În fond, boiliesul garlic robinred se potrivește de minune atât cu peștii mari, cât și cu cei mici. 

Avantaje

 • Diametru de 20 mm
 • Greutate de 10 kg

Dezavantaje

 • Potrivită peștilor mai mari

Boilies Nadire Frankfurter+


Produsul de la Cipi Baits se potrivește pentru orice tip de pește, fiind concept să atragă peștele pe termen lung. Din acest motiv, momeală este responsabilă de capturarea crapilor cu mărimea de peste cea medie. Boiliesul are un conținut destul de mare de elemente hidrosolubile, având o aromă individuală, ce îl deosebește de alte produse. În plus, sfere conțin și sirop de porumb, care are funcția de a stimula apetitul la pești.

Avantaje

 • Aromă de porumb
 • Bogat în hidrosolubile

Dezavantaje

 • Se potrivește mai mult crapilor

Boilies solubil, Senzor Plane


Bilele solubile senzor plane sunt concepute pentru a fi utilizate în cadrul concursurilor și a competițiilor de pescuit la crap. Momeala este picantă și conține extract din ardei iute, concentrat de lapte cu 90% proteină, 6 tipuri de fainuri și aminoacizi esențiali. În plus, sferele conțin sirop de porumb dulce realizează o atracție rapidă a peștelui, întrucât se dizolvă treptat, între perioada de 1-6 ore, în funcție de cât de caldă este apă. Aroma prezintă o combinație între Squid și Octopus cu o stropitură de căpșună și zmeură. 

Avantaje

 • Conține 6 tipuri de fainuri
 • Conține sirop de porumb

Dezavantaje

 • Conceput pentru competițiile de pescuit

Boilies WLC Carp Red


Produsul Red Squid este alcătuit dintr-un mix fishmeal cu amestecuri de ceriale pentru a realiza o atracție și o dispersie imediată a aromelor și a lichidelor nutritive în orice tip de apă, sărată sau dulte. La fel, în compoziția boiliesului identificăm ingredinete calitate, precum sunt: Robin Red, făină de pește LT94, fănă de pelte predigerată, extracte naturale, proteine vegetale, aminoacizi, CLO, ouă. Aroma este constituită dintr-o combinație de squid și căpșună, comportându-se perfect în apă. 

Avantaje

 • Diametru 20 mm
 • Ingrediente de înaltă calitate

Dezavantaje

 • Cantitate mică

Boilies Solubil Secret Baits


Boiliesul Eclipse este monit folosirii în orice condiții, chiar și în concursuri, în care e nevoie o calitate înaltă a nadei pentru a captura un pește de talie mare. Produs reprezintă o compoziție formată din lapte, cereale, ouă și pește. La fel, mixul conțin și proteine, carbohidrați , condimente, pentru a atrage peștele în orice sezon. La fel, boiliesul are inclus și extracte naturale, drojdiile și stimulatorii gustativi, care creează un gust unical și stimulează peștii să mănânce în continuu. 

Avantaje

 • Diametru de 24 mm
 • Aroma Frankfurter și Scopex

Dezavantaje

 • Greutate de doar 1 kg

Concluzie

În fond, odată ce alegem un boilies pentru pescuit, este necesar să ținem cont de aspecte sezoniere. În ceea ce privește sezonul cald, atunci când peștele absorbe o gamă largă de alimente, acesta va putea prinde sfere cu un diametru de tocmai peste 15 mm. Cât despre apa rece, trebuie să cunoaștem că metabolismul peștelor scade, iar aceste preferă o momeală mai mică. Prin urmare, este bile de ales un boilies care se află între 10-15 mm. Cât despre aromă, rocomandăm utilizarea aremelor de fructe dulci în lunile cale (căpșună, prune), iar în primăvară-toamnă, mirosurile animaliere funcționează perfect, precum ar fi mirosul de pește. 

Vezi și: Cele mai bune cârlige pentru pescuit