Skip to main content
Produs recomandat

Nash Carp

 • Sport: Pescuit
 • Tip carlige: Ancore
 • Marime carlig: 6

Alegerea #2

Ancora - Raptor

 • Sport: Pescuit
 • Tip carlige: Ancore
 • Marime carlig: 3/0

Alegerea #3

Maguro

 • Sport: Pescuit
 • Tip carlige: Ancore
 • Marime carlig: 8

Cârligul este un element esențial în activitatea de pescuit, care garantează succesul capturii. Din cauza unui hook spart peștele nu va ajunge la pescar, acesta va rămâne dezamăgit. Prin urmare, este foarte important să alegi un cârlig potrivit pentru tipul de pește pe care urmează să-l prinzi.

La fel, mărimea peștelui este un factor important la alegerea cârligului. Deși pe piață există o gamă variată de cârlige, de la culori diferite până la hook-uri fluorescente, este necesar să iei în considerare funcție și tipul de pește pentru fiecare.

Astfel, am realizat un TOP din 10 cârlige, atât pentru pescarii începători, cât și pentru cei amatori, iar pentru a ușura alegerea corectă a cârligului, am realizat un ghid pe pași, explicând care sunt elementele de care trebuie să ții cont. 

Top 10 Cârlige de Pescuit

Nash Carp

Carlige de pescuit nash carp

Setul de 10 cârlige Nash Hooks reprezintă unul din cele mai solicitate brand-uri de pescuit. Hook-ul Pinpoint Brute este un model nou, puternic și durabil. Aceasta a fost proiectat cu peste 20% mai multe a ecartamentului de sârmă, asigurând același vârf ascuțit de până acum. Vârful este drept, având totuși o înclinare de 12 grade pentru a avea siguranță sunt presiune. La fel, cârligul are un profil mai mare pentru fixarea materialelor cu diametrul mărit. Nash carp este versatil pentru a prinde orice mișcare sau pentru a fi echipat cu momeala mai mare, care se lasă la fundul apei. Dacă se confruntă cu un crap mare, cârligul va face față oricărui atac. 

Avantaje

 • 20% creștere a indicatorului de sârmă
 • Vârf ascuțit Pinpoint

Dezavantaje

 • Potrivit peștilor de talie mare

Ancora – Raptor


Brand-ul Bkk are o popularitate mondială, grație instrumentele de pescuit fabricate și comercializate. Cârligul Ancora Raptor dovedește încă o dată proiectarea și confecționarea de înaltă calitate a produselor destinate pescuitului. Apreciat de mulți pescari avizați, hook-ul are mărimea 3/10, fiind potrivit atât pentru peștii de talie mică, cât și pentru cei mai mari. Culoarea silver al acestuia atrage peștii și asigură prinderea cu succes a capturii. La fel, cârligul este puțin înclinat pentru a asigura stabilitatea sub presiunea existentă în apă. Vârful acestuia este puțin ascuțit, conceput pentru a fi echipat cu orice tip de boilies. Astfel, dacă pescuiți prin prisma cârligului Raptor, captura vă este garantată. 

Avantaje

 • Tip ancoră
 • Vârf ascuțit

Dezavantaje

 • Nu se potrivește pentru peștii de talie foarte mare

Maguro


Setul de cinci cârlige brand-ul Madcats oferă un hook proiectat prin prisma a două vârfuri. Modul de funcționare a cârligului este următorul: cârligul mic, care oferă ajutor/asistență prinde peștele cu ajutorul boiliesului, iar cârligul principal va fi expus în complexitate pentru a asigura o șansă mai mare de prindere a peștelui. Cârligul este confecționat din oțel japonez de o calitate supremă. Vârful este super-ascuțit, având funcția de a prinde și de a nu lăsa peștele. La fel, hook-ul este antistatic și acoperit cu cauciuc, funcția acestuia material este de  a micșora unele câmpului electric care pot speria peștele.

Avantaje

 • 2 vârfuri 
 • Oțel japonez

Dezavantaje

 • Stratul de cauciuc poate să se consume dacă este des utilizat

Gamakatsu Jig


Cârligul Gamakatusul reprezintă unul din cele mai apreciate și notorii hook-uri de jig. Tija acestui cârlig este mai groasă, fiind perfect de utilizat atât pentru pescuitul mari (apă sărată), cât și pentru lacuri/râuri (apă dulce). Hook-ul este de culoarea neagră, fiind forjat, acesta este dotat și cu ochet. Forma carligului de jig asigură prinderea unei capturi de succes, fie aceasta un pește de talie mică sau mare. Mărimea 6 a acestuia relevă capacitatea cârligului de a face față oricărui crap și de a înfrunta peștii năzbâtioși. Fiind fabricat în Japonia, hook-ul este confecționat din materiale de înaltă calitate, accesibile și ca preț.

Avantaje

 •  Modul de legare – prin ochet
 • 25 de bucăți în plic

Dezavantaje

 •  Potrivit pescarilor expermientați

Korda Carp


Cârligele cu ochet Korda Fishing Loops constituie o îmbinare perfectă între brațe și vârfuri. Ambele elemente sunt versatile și acestea pot fi folosite pentru mai multe platforme. La fel, vârfurile se potrivesc pentru orice tip de boilies, fie acesta de suprafață sau de adâncime. Vârfurile sunt ascuțite și vor prinde peștii doar în câteva secunde. Perfecte pentru pescarii începătorii, acestea pot fi ușor utilizate pentru pescuitul marin sau de baltă. Modul de funcționare este cu ochet, oferind un avantaj în prinderea peștilor de talie mare de la fundul apei. 

Avantaje

 • Mărimea 6/10
 • Vârf ultra-ascuțit

Dezavantaje

 • Se potrivesc mai mult cu boiliesurile de adâncime

NASH Carp Barbed & Barbless


Mărimea 7 a cârligelor Korda Carp asigură prinderea celor mai mari pești, cărora le place să lupte până la final. Modelul actualizat Pinpoint Twister reprezintă o gamă contemporană de cârlige pentru crap, puternice și durabile, având un vârf mai ascuțit și fiind mai ușoare decâte alte cârlige de pe piață, acestea vor oferi o experiență de pescuit liniștită, fixând mai multe mușcături ale peștelui. Variantă dată reprezintă un cârlig cu un din cele mai ascuțite vârfuri de până acum produse de Korda. Design-ul ochiului întors ademenește peștii, iar ochiul mărit are funcția de a prinde mai ușor momelile cu diametrul ridicat. 

Avantaje

 • Cârlig cu ochet
 • Mărimea 7

Dezavantaje

 • Pentru pescuitul la crapi și pești de talie mare

Undercover verde florescent


Cârligele de pescuit cu bobițe verzi fluorescente au diferite dimensiuni, oferind posibilitatea să le utilizezi în funcție de peștele pe care urmează să-l prinzi. Modalitatea de funcționare a cârligelor e cu ochet și se utilizează mai mult cu boiliesuri de suprafață. Culoarea de verde fluorescent va ademeni peștele chiar și în întuneric, iar odată prins, peștele nu va mai putea scăpa. Dimensiunile diferite ale hook-urilor de până la 3/10 asigură capturarea peștilor mai mici, deși, mulți pescari le-au testat și pe peștii de talie mare, oferind un feedback pozitiv, cârligele au făcut față și crapilor. Vârful este foarte ascuțit și va intra ușor în gura unui pește mai dur.

Avantaje

 • cutie de depozitare
 • Set 50 cârlige

Dezavantaje

 • Se potrivesc peștilor de talie mică

BKK Tournament CURBED SHANK


Cutia de 10 cârlige marca BKK reprezintă instrumente utilizate pe larg în concursuri și competiții de către pescarii experimentați. Cârligul este versatil și poate fi utilizat pentru momelile de fund și de suprafață. Tehnologia nouă a cârligului poate prinde peștele din prima încercare, grație vârfului ascuțit, acesta poate să între și în gura unui pește mai aspru. Astfel, laturile hook-ului sunt măcinate pentru a alcătui o lamă asemănătoare unei săbii.  Grație acestui fapt, hook-ul va fi rezistent la curbare și perforare, în plus se îmbunătățește capacitatea vârfului de a intra cât mai repede posibil în gura peștelui. Acesta poate fi folosit atât în apele dulci, cât și cele sărate, comportându-se excelent în pescuit marin sau cel de baltă.

Avantaje

 • Mandrina Prologic Duty
 • Inele SIC

Dezavantaje

 • Deține doar 2 tronsoane

Gamakatsu A1 G-carp


Cârligele Gamakatusu sunt cunoscute pe plan mondial grație succeselor pe care le-au prezentat în cadrul competițiilor de pescari și nu numai. Acestea sunt concepute pentru a se putea camufla ideal și pentru a ademeni orice tip de pește. Hook-urile sunt confecționate din oțel de o calitate superioară. Vârful este ascuțit electrochimic, având funcția de a păstra calitate înțepăturii o perioadă lungă și pentru a nu slăbi peștele din strânsoare. Modalitatea de legare este ochel, fiind menite pentru pescuitul la crap și la peștii de talie mare. Astfel, este indubitabil faptul că un cârlig Gamakatusu va garanta mereu o captură dorită.

Avantaje

 • Set de 10 bucăți
 • Forma wilde Gape

Dezavantaje

 • Menit pentru pescuitul la crap și pești mari

Big Bait Ghost


Cârligele de diferite dimensiuni Big Bait sunt menite pentru pescuitul peștilor de talie mare și pot fi folosite cu momeală vie. Lungimea rig-ului este de 140 cm și este rezistent la rupere până la 110 lb. Dimensiunile cârligelor sunt mari, de nivelul large și extra large pentru a face față peștelui mare și năzbâtios. Setul cuprinde 3 cârlige formate din un cârlig foarte mare și două ancore duble. La fel, acesta poate fi folosit cu un boilies viu și mare, fapt ce ajută la capturarea somnilor sau crapilor de dimensiuni extra mari. Folosit de nenumărare ori în competiții, cârligul Big Bait Ghost a demonstrat mereu eficacitate și stabilitate. 

Avantaje

 • 1 cârlig + 2 ancore
 • Poate fi folosit cu boilies viu

Dezavantaje

 •  Se folosește doar pentru peștii de talie foarte mare

Cum alegi corect un cârlig de pește?

Odată ce ai ales ce pește urmează să prinzi, fie acesta crap, somn sau un pește de talie mică, va fi necesar să ții cont de încă câteva elemente. Pentru a asigura succesul capturi, un pescar avizat trebuie să cunoască că hook-urile se împart în două categorii. Astfel, distingem cârlige pentru pești pașnici și cârlige pentru pradă. Cele pentru pești pașnici/liniștiți se referă la peștii de talie mai mică. Prin urmare, cârligul va fi asigurat cu un inel, iar în funcție de pescar acesta o să lege linia la ochi sau va prefera un model cu spatulă. Cât despre cârligele de pradă, acesta sunt confecționate dintr-o sârmă mai groasă, fiind simple sau duble. În acest caz deosebim cârlige cu o curbură, care se mai numesc offseturi. Astfel, odată ce ai identificat aceste elemente, ești pregătit să faci alegerea perfectă.

Vezi și: Cele mai bune fire de pescuit

Concluzie

Cârligul de pește este important pentru a asigura o captură de succes. Distingem cârlige de diferite mărimi, în funcție de peștele pescuit. Dacă ești amator de pescuitul la crap, vei avea nevoie de un cârlig de o mărime mai mare, care va rezista luptei cu peștele. Cât despre cei de talie mică, poți utiliza cârlige mai mici. La fel, este necesar să alegi un hook confecționat de materiale calitative, dacă urmează să-l folosești în cadrul unui concurs sau a unei competiții de pescari, pentru a fi sigur de stabilitatea acestuia și pentru a evita o posibilă defectare. În fond, odată ce ai ales cârligul potrivit, în conformitate cu criteriile enumerate mai sus, la sigur vei avea parte de o captură excelentă!