Skip to main content
Produs recomandat

Super Carp

 • Sport: Pescuit
 • Tip lanseta: Crap
 • Lungime: 3.6 m

Alegerea #2

Baracuda, Competition crap

 • Sport: Pescuit
 • Tip lanseta: Crap
 • Lungime: 3.9 m

Alegerea #3

Baracuda Storm

 • Sport: Pescuit
 • Tip lanseta: Stationar
 • Lungime: 3.6 m

O lansetă perfectă va fi aleasă în funcție de tipul pescuitului. Succesul capturării are o legătură directă cu elementele componente ale unei lansete.

Aceasta fiind un instrument esențial în practicarea pescuitului, trebuie aleasă cu precauție, în funcție de rezistență, greutatea, flexibilitate și capacitatea de manevrare.

Fie ești un pescar începător sau unul amator și adori pescuitul la crap, este absolut necesar să deții unelte de calitate pentru a avea parte de o captură de succes.

Astfel, am testat și am ales 9 cele mai bune lansete pentru crap, analizând componentele fiecăreia în următorul TOP: 

Top 9 Lansete pentru Pescuitul la Crap în 2023

Super Carp


Setul din patru lansete este perfect pentru amatorii pescuitului la crap. Apreciat de utilizatori, lungimea unei lansete este de 3,60 metri și este compusă din 3 tronsoane. Compoziția lansetei constă din 80% carbon, fiind un material de calitate înaltă. Acțiunea este de 4.0 lbs, potrivindu-se pescuitului crapilor de mărimi medii și mari, lanseta va face față oricărei provocări. Inelul de plecare este de 50 mm, având o capacitate de manevrare facilă. La fel, lanseta deține și o husă de transport din material textil.

Avantaje

 •  3 tronsoane
 • +husă textilă

Dezavantaje

 •  Potrivită pentru pești de talie mare și foarte mare

Baracuda, Competition crap


Lanseta Competition are o lungime de 3,9 metri și este constituită din două tronsoane. În plus, aceasta a fost concepută pentru pescuitul la crap, având un talon subțire și mandrină inoxidabilă. Inelul de plecare are diametrul de 40 mm, fiind inele de marca HQ T-Sic. Lanseta este dotată cu o acțiune parabolică, iar finisajele sunt de înaltă calitate. De asemenea, inginerii care au proiectat lanseta Baracuda menționează că au lucrat cu profesioniști în domeniu, construind o lansetă menită pentru concursuri și competiții. Lanseta a fost testată de către Vasile Ivan Baboieru, fiind și cel care a proiectat-o. Este necesar să menționăm că lanseta din două tronsoane este preferată de pescarii avizați și de specialiști, fiind mai greu de transportat.

Avantaje

 •  Mâner E.V.A
 • Inele HQ T-Sic

Dezavantaje

 • Greu de transportat

Baracuda Storm


Lanseta Baracuda Storm este apreciată de mulți pescari, reflectând un raport calitate/preț excelent. Lanseta telescopică are lungimea de 3,6 m, fiind compusă din carbon și fibră de sticlă. Aceasta este recomandată să fie utilizată pentru pescuitul la crap sau pești de mărimi mari. La fel, lanseta este asigurată cu inele T-Sic și are o mandrină durabilă și inoxidabilă. Compoziția dată oferă rezistență la socuri și stabilitate. Lanseta conține 5 tronsoane și 6 inele, fiind perfectă pentru pescuitul staționar la crap. La fel, lansetele de acest tip rămân a fi unele din cele mai vândute lansete de crap din România în ultimiii ani. 

Avantaje

 • Acțiune rapidă
 • Dețin 5 tronsoane

Dezavantaje

 • Greutate de 410 g

Master Carp


Acest set conține trei lansete cu lungimea de 3,9 metri. Acțiunea lansetei este de 3 lbs, fiind menită pentru pescuitul la crap și la peștii de talie mare. Acestea sunt constituie din câte trei segmente și au câte șase inele. Materialul din care sunt confecționate acestea reprezintă un mix de carbon, fiind un material de calitate înaltă, este apreciat de mulți pescari avizați. Juvelnicul este asigurat cu un sistem care îl fixează în pământ, având și mânere laterale pentru  o manevrare mai facilă. În plus, lansetele dețin un sac de păstrare de cca 2,5 m. Minciogul pentru pescuit are o deschidere mare și se montează rapid. 

Avantaje

 •  Deține tambur de rezervă
 • Deține 10 rulmenți

Dezavantaje

 • Dezavantaje: Greutate de aproape 500 g

East Shark


Setul de două lansete pentru crap Adrena este echipat cu un tambur de rezervă din grafit. Fiecare lansetă are lungimea de 3,60 m, fiind asigurate cu 2 mulinete ID800. Acțiunea este de 3, 75 lbs și un inel de plecare de 5 cm. Lanseta este confecționată din material de carbon IM8 98%, iar mulineta este concepută pentru pescuitul la crap. Acțiunea lansetei este potrivită crapilor și peștilor de talie mare, iar lanseta însăși este puternică și rigidă, fiind utilizată în concursuri sau competiții. 

Avantaje

 • Deține 9+1 rulmenți
 • Deține tambur de rezervă

Dezavantaje

 • Potrivită pentru crapi și pești de talie mare

Hermes II Crap


Kitul lansetă și mulinetă Hermes se potrivesc perfect pentru a-ți asigura o captură de succes.  Lanseta are o lungime de 3,60 m, fiind menită pentru pescuitul de staționar la crap. Confecționată din materiale de înaltă calitate, lanseta este apreciată de pescarii experimentați. Mânerul este din plută, iar mandrina FUJI cu siguranță reflectă calitatea și compoziția elitistă a lansetei. Acțiunea este de 3,75 lbs, fiind menită pentru crapi sau peștii de talie mare și foarte mare. Materialul din care e fabricată lanseta este carbon, iar inelul de plecare are 5 cm. Lungimea cotorului este de 59 cm, iar inelul de vârf are 1,6 cm. 

Avantaje

 • Mandrina FUJI
 • Mâner din plută

Dezavantaje

 • Greutate 400 g

Scierra Fly Memento


Lanseta Fly Memento se potrivește pentru oricare pesac, fie acesta un începător sau un pescar avizat. Acțiunea lansetei se adaptează la oricare stil de aruncare, prin intermediul căreia veți obține orice captură. Blank-ul este confecționat din material de carbon japonez, iar pluta este de o calitate superioară. Mandrina e fabricată din aluminiu, oferind în același timp rigiditate și flexibilitate în manevrare. Inelele sunt rezistente la apa sărată, fiind posibil de folosit această lansetă pentru pescuitul marin. În plus, vei primi și o husă din stofă cu curea de umăr și mâner pentru a transporta facil lanseta. 

Avantaje

 • Lungime de 2,4 m
 • Greutate 107 g

Dezavantaje

 • Costisitoare

Cum alegi o lansetă pentru pescuitul la crap?

Pentru orice pescar, alegerea corectă a instrumentelor reprezintă un pas important, întrucât calitatea pescuitului ține de caracteristicele uneltelor de pescuit. Astfel, lanseta constituie un element important, în special pentru peștii mari, cum sunt crapii. Pentru a garanta o captură spectaculară, este necesar ca lanseta să fie ușor de manevrat. 

În fond, o lansetă robustă trebuie să fie echivalent de puternică, pentru a face față aruncărilor la distanțe mari și peștilor năzbâtioși. O altă caracteristică principală este capacitatea lansetei de a nu se îndoi în cazul peștilor mai mari ca greutate. În plus, inelele ar trebui să fie ușoare, iar lanseta să dețină un singur picior. Pescuitul la crap este specific, greutatea acestuia fiind cauza multor eșecuri de capturare. Astfel, pentru a alege o lansetă care va face față, este necesar să cunoști materialele din care e confecționată, acțiunea și puterea acesteia. 

 Vezi și: Cele mai bune monturi de crap

Materialul 

O lansetă bună va garanta rezistență, putere și durabilitate în timp, în funcție de materialul din care e fabricată. Pe piață întâlnim diferite opțiuni, precum sunt: fibra de sticlă, fibra de carbon sau un amestec dintre ele. Astfel, lansetele din fibră de carbon sunt apreciate de mulți pescari, fiindcă sunt ușor de manevrat și au o acuitate destul de bună. 

Totuși, acestea pot fi mai puțin trainice și vor ține mai puțin timp. Fibra de sticlă rezistă mai puțin la socuri, spre deosebire de fibra de carbon, însă sunt mai avantajoase ca preț și perfecte pentru pescarii începători. Dacă e să vorbim despre materialul compozit, care constituie un amestec între acestea, trebuie să accentuăm că o lanstetă confecționată din material compozit va fi rezistentă la scouri și va avea o sensibilitate potrivită oricărui pește, fapt menționat de mai mulți pescari avizați. Câte despre inelele lansetei, acestea pot fi fabricate din nichel, titan, oțel. La fel, inelele din ceramică sunt puternice și cu siguranță vor asigura capturarea peștelui, fiind mai costisitoare, acestea sunt recomandate de majoritatea pescarilor. 

Acțiunea 

Acțiunea lansetei se referă la cât de flexibilă este o lansetă și descrie nivelul elasticitate a acestea la aruncare/drill. Astfel, cunoaștem mai multe tipuri de acțiuni: acțiune foarte rapidă, acțiune medie și lentă sau parabolică. O lansetă cu acțiune rapidă trebuie să fie puternică și rigidă, aceasta se va potrivi pentru pescuitul la pești mari, un exemplu convingător sunt crapii sau crapii. 

Lanseta cu acțiune medie e mai flexibilă și deține o acuitate mai mare. Deși aceasta se potrivește și pescuitului la crap, totuși e menită pentru peștii puțin mai mici. Cât despre acțiunea parabolică, acest tip de lansetă e recomandat pentru pescarii experimentați, care cunosc cum să o mânuiască.

Vezi și: Cele mai bune mulinete pentru crap

Dimensiunile 

Ce ține de dimensiunile lansetei, acestea trebuie să fie alese în funcție de tipul pescuitului. Astfel, în cazul pescuitului de barcă, recomandăm utilizarea uneltei care are de la 2 la 2,8 metri, iar pentru pescuitului de staționar, de la mal, este necesar o lansetă mai mare, care ajunge până la 3,4 m. 

De obicei, pescarii vor alege lansete constituite dintr-o bucată ori din două bucăți. Totuși, cunoaște că crapii pot avea dimensiuni destul de mari, de aceea e necesar de o instalație cât mai puternică, altfel, drill-ul va suferi un eșec. majoritatea pescarilor folosesc pentru pescuitul la râu lansete mai mari care sunt confecționate din 1 sau 2 bucăți. Cât despre pescuitul la baltă, este suficient să utilizezi o lansetă mai mică ca dimensiune, care poate fi alcătuită chiar dintr-o bucată.

Puterea 

Deși noțiunile de acțiune și putere sunt adesea utilizate în calitate de sinonim, este necesar să identificăm deosebirile dintre acestea. Atâta timp cât am clarificat termenul de acțiune a lansetei, în continuare vom defini și vom descrie puterea lansetei. 

Astfel, puterea reflectă raportul în care fluctueaza greutatea capturii pe care lanseta o poate deține fără a se rupe. Pentru pescuitul la crap, este nevoie de o putere mai mare a lansetei, pentru a face față lupteii cu peștele.  De obicei, puterea lansetei se exprimă în lbs sau grame, care variază între 3,5 lbs și 35 de grame. Trebuie să alegi puterea lansetei în funcție de tipul de pește pe care îl vei prinde, având în vedere că pentru peștii de talie mare, este necesar procurarea unei lansete cu o putere proporțională greutății peștelui, iar pentru peștii mai mici, poți să mai reduci din puterea lansetei. 

Concluzie

În fond, în cazul alegerii unei lansete trebuie de ținut cont de mai mulți factori, precum sunt: materialul din care e confecționată, puterea lansetei, acțiunea și dimensiunile acestea. Odată ce ai decis care este tipul de pescuit pe care îl preferi (de barcă, de baltă, marin, de mal), trebuie să cunoști și tipul de pește pe care urmează să-l prinzi. Astfel, pentru peștele de talie medie și mare, va fi necesar să procuri o lansetă puternică și rezistentă. 

În cazul pescuitului de crapi, care sunt niște pești spectaculos de mari, va fi nevoie să alegi o lansetă cu o putere mai mare, confecționată din fibră de sticlă sau material compozit, pentru a face față oricărei capturi. Dacă ești pescar începător, recomandăm procurarea unei lansete fabricată dintr-un amestec de fibră de sticlă și carbon, pentru a-ți ușura aruncărilor, care vor fi precise și rapide. Nu uita, că doar o lansetă calitativă poate oferi o activitate de pescuit accesibilă și plăcută.