Skip to main content
Produs recomandat

Lineaeffe Personal Caster Telescopica Surf

 • Tip pescuit: Surf
 • Lungime: 4.20 m
 • Material: Carbon

Alegerea #2

Lineaeffe Telescopica Artistic Bolo

 • Tip pescuit: Stationar
 • Lungime: 7.00 m
 • Numar inele: 9

Alegerea #3

Shimano Catana Ex Telespin

 • Tip pescuit: Spinning
 • Lungime: 2.4 m
 • Tip lanseta: Telescopica

Atunci când alegem o lansetă, un model frecvent folosit de pescari este cea telescopică. Observăm că o mare parte utilizează termenul de telescopic sau telescopice în cazul când se referă la oricare din lansete alcătuite din mai multe părți separate.

Totuși, atragem atenția la faptul că lanseta telescopică, deși este formată din 2 sau mai multe segmente, acestea reprezintă niște tuburi glisate.

Astfel, dacă pescuim cu modelul telescopic, vom observa o serie de avantaje, fiindcă lanseta este optimă pentru mai multe tipuri de pescuit, greutatea acesteia fiind mai redusă decât a altor lansete. De asemenea, lanseta telescopică se folosește cu lungimi diferite, fără a-și modifica specificul.

În continuare, echipa Pescuitul în România vă prezintă o listă conclusivă formată din top 9 cele mai bune lansete telescopice pentru pescuit în anul 2023.

Top 9 Lansete Telescopice în 2023

Lineaeffe Personal Caster Telescopica Surf

Lansetă telescopică Lineaeffe Personal Caster

Modelele de lansete Lineaeffe oferă o gamă vastă de versiuni, care ajung să fie pe placul oricărui pescar. Fabricate în complexitate din carbon, lansetele dețin o acțiune rapidă și au o viteză de reacție destul de bună, având o reticență de putere destulă pentru a controla peștele în drill. Mandrina este ergonomică, fiind un model avansat. Primul inel al lansetei este pliabil, vizând o idee nouă de aliniare a inelelor, care optimizează reușita în momentul lansării. Versiunea nouă este aproximativ la fel de progresistă ca și lansetele formate din 2 bucăți, fiind chiar mai ușor de transportat.

Avantaje

 • Deține 5 tronsoane
 • Inele SiC
 • Blanck-ul e din carbon

Dezavantaje

 • Greutate de 400 g

Lineaeffe Telescopica Artistic Bolo

Lansetă telescopică Lineaeffe Artistic Bolo

Lanseta telescopică Artistic Bolo este menită pentru pescarii care preferă pescuitul de staționar, fiind de o calitate incredibilă și la un preț avantajos. Lanseta este ușoară și robustă, având doar 380 de grame, iar lungimea de 135 cm, fiind facit de transportat. Puterea de aruncare este de 5-25 de grame, iar acțiunea rapidă ușurează lansările la distanțe mari.  Lanseta deține inele SiC, care au doar un picior, iar capacul de la capăt oferă impermeabilitate, fiind rezistent la socuri.

Avantaje

 • Ușor de transportat
 • Blank-ul e din fibrp de carbon

Dezavantaje

 • Potrivită pescuitului de staționar

Cormoran Profiline Telescopica Travel

Cea mai bună lansetă telescopică marca Cormoran Profiline Travel

O lansetă fină, extraordinară pentru peștii de talie mică și medie. Puterea de aruncare nu e foarte mare, fiind menită pentru un gramaj mai mic. Totuși, din experiența pescarilor, lanseta se comportă foarte bine, fiind puternică și robustă în același timp. Acțiunea rapidă a acesteia permite aruncare precisă și sigură. Lanseta are lungimea de 2,40 metri și deține 6 tronsoane, iar greutate de lansare este de 15-50 g. Ușoară ca greutate, lanseta este ușor de transportat la drumeții sau pentru călătoriile cu corturile.

Avantaje

 • Mâner EVA
 • Greutate de 230 g

Dezavantaje

 • Potrivită pentru peștii de talie mică și medie

ProLogic C1 Alpha Tele

Lansetă telescopică ProLogic C1 Alpha Tele

Având parte de o perioadă mare de succes, lansetele C1 ajung să evolueze și să fie mai îmbunătățite. Blank-ul este mai puternic și mai stabil, iar acțiunea semi parabolică face lansarea mai sigură. Elementele noi ale vârfului, precum sunt inelele anti-frap dotate cu frame ușoare, permit pescarului o aruncare la distanțe medii și mari mai clară decât înainte. Versiunea dată este dotată cu inele de plecare care au 50 mm, îmbunătățind performanța de aruncare și perfecțiunând capacitatea lansetei.

Avantaje

 • Inelele sunt SiC premium
 • Mâner camo urban
 • Puterea de aruncare e de 3 lbs

Dezavantaje

 • Potrivită pescarilor avizați

Lineaeffe Standard Master Bolo

Lanseta telescopica Lineaeffe Standard Master Bolo

Lanseta bologneză este confecționată din fibră de carbon, potrivindu-se pescuitului staționar, grație fineței și sensibilității pe care o deține. Este foarte ușoară, având doar 234 de grame, fiind ușor de transportat și depozitat. Lungimea lansetei este de 123 cm, iar puterea de aruncare se constată între 5-25 grame. Perfectă pentru pescarii începători sau cei experimentați care își doresc să aibă parte de o activitate de pescuit liniștită și plăcută.

Avantaje

 • Inelele sunt rezistente la uzură
 • Blank-ul e confecționat din carbon

Dezavantaje

 • Acțiune semi-rapidă

Daiwa Sensor Bolo

Lansetă Telescopică Daiwa Sensor Bolo

Dawaia Sensor Bolo reprezintă la fel o lansetă bologneză, care este destinată celor cărora le place pescuitul la plută. Lanseta este ușoară și puternică, rezistentă la greutăți, având un raport minunat de preț și calitate. Blank-ul este confecționat din fibră de carbon, finisat cu inele SiC, care sunt rezistente la forța de frecare, asigurând împrăștierea uniformă a presiunii. În cazul acestei lansete presiunea se îndeplinește la vâr, de aceea este importantă unifrmizarea acesteia. Sensorul Bolo reacționează rapid, reușind să impresioneze printr-un drill impecabil. Reacția transmisă este extraordinară, chiar și în cazul peștilor mai mici.

Avantaje

 • Puterea de aruncare este de 4-20 grame
 • Inelele SiC sunt rezistente la uzură

Dezavantaje

 • Greutatea e de 403 grame

Daiwa Ninja Tele

Lansetă telescopică Daiwa Ninja Tele

Lanseta Ninja Tele reprezintă un model de lansete universale, aplicabile peștilor de diferite dimensiuni. Acțiunea lansetei este perfectă și se aseamănă cu acțiunea blank-urilor confecționate din fibră de carbon premium. Lanseta oferă o utilizare cu shad-uri și voblere, având mai multă sensibilitate. Aranjarea puternică permite existența unei acțiuni rapide, pescarii având posibilitatea de a arunca la distanțe foarte mari, amortizând lupta peștilor. Ninja Tele oferă o lansetă telescopică de calitate premium, fiind ușoară și asigurată cu inele din oxid de aluminiu.

Avantaje

 • Mâner din plută
 • Ușoară ca greutate – 150 g
 • Deține 6 tronsoane

Dezavantaje

 • Acțiune semi-rapidă

Shimano Catana Ex Telespin

Telescopică Shimano Catana Ex Telespin

Produsele Catana EX oferă o gamă largă de modele, care ajung să fie pe placul oricărui pescar. Lansetele sunt fabricate prin îmbinarea unei combinații de carbon XT30, carbon XT40 și Geofibre. Acestea posedă o acțiune rapidă a blank-ului și o viteză îmbunătățită de reacție. Reținerea de putere este la fel un plus pentru această lansetă, controlând peștele în drill. Lansetele au și o mandrină ergonomică Shimanp Vibraspot, iar inelele sunt marca Stainless Steel Hardlite, având un tip nou de aliniere Aero, care avantajează performața în aruncare.

Avantaje

 • Mâner din plută
 • Greutate de 173 grame
 • Puterea de aruncare e de 10-30 grame

Dezavantaje

 • Potrivită tipului de pescuit spinning

Lineaeffe Telescopica Drago

Lanseta telescopica Lineaeffe Drago

Lanseta Lineaeffe telescopică este confecționată din fibră de sticlă, fiind perfectă pentru pescarii începători. La fel, lanseta este menită pescuitului de staționar, având un raport preț/calitate excelent. Lanseta e ușoară și robustă, cântărește doar 195 de grame, iar lungimea e de 58 cm, fiind ușor de transportat. Lanseta este preferată pentru cei care adoră variantele scurte de pescuit. Puterea de aruncare e de 20-89 grame, oferind aruncări precise la distanțe mici și medii.

Avantaje

 • Inelele sunt rezistente la uzură
 • Ușoară ca greutate

Dezavantaje

 • Potrivită pentru pescuitul scurt

Cum Alegi Cea mai Bună Lansetă Telescopică?

Privilegiile pe care le are un pescar folosind o lansetă telescopică sunt diverse, fiindcă aceasta deține o ergonomie mai bună, iar greutatea complexă va fi mai redusă decât în cadrul lansetelor din bucăți. De asemenea, varianta dată se poate utiliza cu diverse lungimi, specificațiile însă nu se vor schimba. Fiecare pescar trebuie să aleagă instrumentele corecte cu care urmează să efectueze activitatea de pescuit, acestea fiind direct proporționale cu calitatea capturii. Lanseta este o componentă principală, fiind cea care garantează o captură impresionantă. Astfel, lanseta ușoară trebuie să fie și puternică, iar capacitatea acesteia trebuie să facă față greutății mai mari.

Materialul

O lansetă perfectă va servi drept garantul puterii și durabilității în timp, acestea fiind în directă legătură cu materialul din care e fabricată. Acum întâlnim diverse variante, cele din fibră de sticlă sau din fibră de carbon. În fond, lansetele din fibră de sticlă sunt recomandate pescarilor începători, pentru a avea un surplus de putere în cadrul lansărilor. Lansetele din fibră de carbon sunt apreciate de mulți pescar, fiind ușor de manevrat și a au p stabilitate bună. Mai există și lansete confecționate din material compozit, care se referă la un amestec din carbon și fibra de sticlă. Aceste lansete prezintă impermeabilitate la socuri și sensibilitate mai mare, menite pentru a prinde orice pește.

Acțiunea

Cât despre acțiunea lansetei, aceasta reflectă elasticitatea lansetei și nivelul de flexibilitate în cadrul aruncării în drill. Acum se cunosc mai mult modele de acțiuni, acțiunea foarte rapidă, medie și cea parabolică. Lanseta care deține o acțiune rapidă este puternică și dură, întrucât se potrivește capturilor de dimensiuni mai mari.

Lanseta care deține o acțiune medie e mai elastică și deține o sensibilitate sporită, iar cea parabolică e mai dificil de mânuit, fiind recomandată pentru pescarii avizați, ce au o experiență de pescuit mai mare.

Puterea

Puterea se referă la intervalul în care se încadrează greutatea capturii pe care lanseta o poate menține fără a se rupe. Astfel, lansetele parabolice pot avea o putere mai mică decât cele formate din două bucăți, fiind specifice pentru pescuitul staționar sua pentru peștii de talie mică sau medie. În fond, este necesar să alegi puterea lansetei în funcție de peștele pe care urmează să îl pescuiești, întrucât pentru peștii mai mici poți să reduci din puterea acesteia.

Unde și ce urmează să pescuiești

Alegerea locului unde vei pescui este un element important pentru alegerea lansetei, întrucât pentru apele dulci e necesar să folosești modele care sunt mai scurte, iar pentru apele sărate va trebuie să cureți lansetele, ca să eviți înrăutățirea acesteia. Lanseta trebuie să aibă o sensibilitate mai mare, în cazul când peștele va prinde momeala. În cazul celor menite pentru apele sărate, acestea trebuie să fie mai ușoare și mai puternice, întrucât vor prinde pești mari.  Astfel, dacă vrei să prinzi un crap cu o lansetă telescopică, e necesar să procuri o variantă care ca avea aprozimativ 3,50 m și va deține o acțiune parabolică. În cazul în care vrei să prinzi somni, vei avea nevoie de o opțiune ce se va cuprinde între 18-3,3 m, având o acțiunea rapidă.

Concluzie

Alegerea lansetei este un pas important, care garantează prinderea unei capturi bune. Totuși, pentru a alege o lansetă perfectă trebuie să ții cont de mai multe componente: materialul din care este fabricată aceasta; puterea de aruncare; acțiunea lansetei; dimensiunea și greutatea acesteia. Lansetele telescopice sunt ideale pentru pescarii începători sau pentru cei care știu să mânuiască acțiunile parabolice. La fel, acestea sunt ușor de transportat, având o greutate mică.

În fond, recomandăm procurarea unei lansete telescopice tuturor pescarilor începători sau celor care adoră pescuitul staționar. La fel, un plus al acestora este că ocupă puțin spațiu, fiind ușor de transportat și depozitat. Gama largă de lansete telescopice oferă o serie modele pe placul oricărui pescar, fie acesta începător sau un pescar avizat.