Skip to main content
Produs recomandat

Feeder Method Roomy Flat

 • Sport: Pescuit
 • Tip produs: Alte accesorii monturi
 • Material: Plastic+leadcore

Alegerea #2

Set 3 monturi crap

 • Sport: Pescuit
 • Tip produs: Alte accesorii monturi
 • Material: Plastic+leadcore

Alegerea #3

MM 015 helicopter

 • Sport: Pescuit
 • Tip produs: Alte accesorii monturi
 • Material: Plastic+leadcore

Crapul constituie o pradă adorată de mulți pescari, capturarea acestuia fiind o provocare uriașă atât pentru pescarii începători, cât și pentru cei experimentați. Dificultatea prinderii crapului rezultă din firea năzbâtioasă a acestuia, care are și un văz nemaipomenit, fapt care duce la observarea imediată a cârligului.

Astfel, pentru a prinde crapul și pentru a nu-i provoca suspiciuni, au fost confecționate diverse tipuri de monturi, care au funcția de a induce în eroare crapul, făcându-l să muște momeala. Odată ce au fost testate, îți prezentăm cele mai bune monturi de crap de pe piață: 

TOP Monturi de Crap în 2023

Feeder Method Roomy Flat

Montură de crap Roomy Flat

Montura Feeder este folosită frecvent în cazul pescuitului la crap prin metoda feeder. Montura a fost concepută în special pentru pescuitul la crap cu ajutorul unui boilies. Aceasta nu este dotată cu părțile interioare, fapt care asigură accesul pestilor la hrană pe un timp nelimitat. Leadcor-ul are o lungime de 70 cm, iar forfacul de 10 cm, adaptându-se ușor oricărui tip de substrat. 

Avantaje

 • Potrivit oricărui substrat

Dezavantaje

 • Se folosește exclusiv pentru pescuitul la feeder

Set 3 monturi crap

Set din 3 monturi de crap

Pachetul conține trei monturi crap  și trei linii de diferite mărimi. La fel, montură are o  rezistență la putere de 16 kg. În plus, în set sunt incluse trei bambine verzi cu buline, iar monturile sunt de tip bombă din fir textil cu dimensiunea de 0,25 mm. Firul Wind Blade are lungimea de 100 m și rezistența de 7,5 kg. Montura are o eficiență activă și este perfectă pentru a fi folosită în concursuri sau competiții sportive de pescuit.

Avantaje

 • Fir Wind Blade
 • Invizibil în apă

Dezavantaje

 • Potrivit pentru pescuitul de baltă

MM 015 helicopter

Montură de crap MM 015 helicopter

Montura este special concepută pentru a fi utilizată la pescuitul de crapi. Conform denumirii, aceasta este o montură în formă de elicopter de distanță, fiind invizibilă pentru pești. Montura este confecționată din plumb in-line 90 g; fir textil  principal de 0,30 mm; cârlig, care este legat cu fir din fluorocarbon de 0,25 mm; cârlig wide gape; o agrafă cu vârtej și o agrafă rapidă; con antitangle și chit.  

Avantaje

 • Invizibilă în apă

Leadcore

Monturi de crap leadcore

Montura de crap este confecționată din plumb și are dimensiunea de 45 lb. În plus, aceasta deține un ac legat pe fir nr. 6. Montura poate fi utilizată atât pentru crapi, cât și pentru alți pești de talie mare. Pescarii care au utilizat-o se declară mulțumiți și apreciază forma monturii, fapt ce i-au ajutat să prindă crapul, aceasta fiind invizibilă în apă.

Avantaje

 • Confecționată din plumb
 • Invizibilă în apă

Dezavantaje

 • Concepută pentru a fi utilizată doar cu boilies

ProLogic

Monturi de crap prologic

O montură robustă, care a demonstrat succes printre capturile enorme de crapi este confecționată de brand-ul ProLogic. Pentru confecționarea acesteia, a fost utilizat firul Mimicry 3D. Pe cârlig pot fi folosite diferite momeli, precum sunt cele obișnuite sau momelile snow man. În fond, dacă vrei să ai parte de o captură mare de crap, montura ProLogic este perfectă pentru a ți-o garanta.

Avantaje

 • Vârtej cu inel
 • Cârlig XC5

Korda Set

Korda set monturi crap

Setul Korda conține componentele necesare pentru a construi cinci monturi de plumb. Regula proiectării unei monturi de plumb pierdut constă în faptul că plumbul se desprinde mai înainte ca vârtejul să fie scos. Dacă vei construi corect, atunci plumbul se va elimina corect. În cazul în care plumbul este eliminat, crapul va fi ridicat cu ușurință la suprafață. Mecanismul este versatil și poate fi utilizat cu diferite tipuri de momeală.

Avantaje

 • Ridică crapul la suprafață

Dezavantaje

 • Necesită a fi construit de către utilizator

Korda Spinner Rig Krank


Deși mulți pescari nu cunosc de existența monturilor spinner, acestea constituie monturile preferate a pescarilor din echipa Korda. Monturile au forfac de 5,5 inch și sunt dotate cu un cârlig Korda sau Kurv Shank, care este atașat prin intermediul vârtejelor Korda. La alt capăt este situată o buclă cu bridă sertizată care se poate atașa pentru oricare mecanism de schimbare rapidă. 

Avantaje

 • Mărime cârlig 4
 • Montura se face prin modificarea cârligului

Dezavantaje

 • Potrivită pescuitului de baltă 

Cum să alegi cea mai bună montură pentru crap? 

Dacă ești un pescar amator sau unul avizat și adori pescuitul de răpitori, precum este crapul, montura rămâne a fi unul din cele mai importante elemente, care garantează etapă primară de prindere a peștelui.  Astfel, pentru a alege o montură corectă, este necesar să cunoști tipurile de monturi și cum le alegi. 

Ce este de fapt o montură pentru crap?

Montura de pescuit este constituită dintr-o totalitate de accesorii și instrumente, care, odată ce au un mecanism comun, au scopul de a atrage crapul la nadă, în final acesta ajungând la cârlig. Prin urmare, dacă ne referim la crap, aceștia fiind pești de talie mare și năzbâtioși, montura este mai dificil de construit. Dacă nu vei folosi o montură perfectă, crapul nu se va apropia de momeală sau dacă va înghiți cârligul în va scuipa imediat, de aceea este esențial să alegi sau să construiești o montură ideală.

Vezi și: Cele mai bune lansete de crap

Componentele unei monturi de crap

Pe piață întâlnim diferite monturi folosite pentru pescuitul la crap, totuși acestea sunt constituite din următoarele elemente: 

  • Montura cu fir rigid se recomandă pentru pescuitul la fundul apei. Plus acestei constă în faptul că poate fi utilizată cu orice tip de momeală (pop-up, boilies, porumb ș. a.). 
   • leadcore, care reprezintă un tub de protecție, având o lungime diferită
   • plumb, care este constituit în interior de un tub de plastic
   • vârtej
   • con siliconic

   După opiniile pescarilor avizați, aceștia utilizează monturi preferate în experiența lor de pescuit la crap. Construirea monturilor fiind un lucru destul de dificil și care îți ia timp. Totuși, există o serie de instrumente care facilitează activitatea dată, precum ar fi stopperele extensibile, ce au scopul de a ușura lungirea firului cu diverse tipologii de inserții, protejând la aruncare sau la recăpătarea momelii.

   Tipuri de monturi de crap

   Fiecare pescar alege tipul de montură în funcție de peștele pe care urmează să-l prindă sau conform experienței proprii. Astfel, dacă ai mers la pescuit și ai găsit o montură perfectă, atunci e bine să o folosești în continuare. În fond, e necesar să distingi diverse tipuri de monturi, precum: 

   • Montura in line constituie o montură ușor de construit, care nu necesită existența unor cunoștințe tehnice concrete. Pentru a construi acest tip de montură, trebuie să asigură linia principală într-un tub de protecție și apoi cu plumb, prin intermediul unui con de protecție de cauciuc. După ce a fost trecută prin greutate, linia se va lega de un vârtej prin intermediul unui nod obișnuit. Forfacul se va lega de vârtej și apoi de un tub din silicon. La fel, montura are scopul de a proteja peștele, fiindcă dacă acesta nu iese la mal, se răsucește sau se agață de plate, scăpând cârligul.
   • Montura combi rig se construiește prin îmbinarea unui fir moare cu altul rigid. Astfel, montura nu va fi amplasată în poziție dreaptă în apă, evitându-se încurcarea firului în timpul lansării. 

  Concluzie

  În fond, odată ce ai ales montura potrivită, îți recomandăm să folosești și spuma solubilă care îți permite să te bucuri de siguranță când arunci și în apă. Spuma va proteja cârligul, odată ce din greșeală poți arunca în stuf sau în alte plate. La fel, dacă ești dornic să construiești singur montura, poți vizualiza câteva filmulețe pe youtube care își vor arăta vizual care este metoda cea mai ușoară și sigură pentru realizarea unei monturi perfecte.