Skip to main content
Produs recomandat

Daiwa Ninja

 • Sport: Pescuit
 • Tip mulineta: Stationar
 • Tip frana: Spate

Alegerea #2

Okuma Carbonite

 • Sport: Pescuit
 • Tip mulineta: Stationar
 • Tip frana: Fata

Alegerea #3

Okuma Longbow Baitfeeder

 • Sport: Pescuit
 • Tip mulineta: Stationar
 • Tambur de rezerva: Da

Mulinetele feeder devin din ce în ce mai populare cu fiecare an, odată ce comunitatea pescarilor este în permanentă creștere. Un pescar cu experiența va căuta o mulinetă feeder rezistentă și stabilă, cu o aranjare corectă a firului pe tambur pentru  a ușura lansările lungi și a nu depune efort mare.

În plus, mulineta trebuie să aibă o frână performantă, pentru a nu ceda din fir, de aceea recomandăm procurarea unei mulinete feeder cu un sistem de frânare de înaltă calitate.

Top 10 Mulinete Feeder în 2023

Daiwa Black Widow

Mulinetă feeder Daiwa Black Widow

Grație design-ului exclusiv, mulineta Daiwa acoperă aproape oricare stil de pescuit. Nu e foarte mare, mulineta se potrivește pescuitului all around, pentru oricare din pești: crapi, păstrăvi, anghile. Construcția Tough Digigear permite transmisiunea bună a forței și o putere de frânare semnificativă. Frâna este ATD și evită opririle neașteptate. Grație marginii tamburului Longcast ABS, distanța de aruncare e mai mare, forța de frecare fiind mai mică. Accentuăm că sistem free spool are o ajustare perfectă, ceea ce oferă posibilitatea prinderii oricărui pește, chiar și a acelui care se sperie odată ce observă rezistența (păstrăvul, șalăul).

Avantaje

 • Puterea de frânare e de 5000-12 kg
 • Mecanismul de oscilație e tăcut

Dezavantaje

 • Nu are tambur de rezervă

Daiwa Ninja

Mulineta feeder Daiwa Ninja

Ușoară ca greutate și excepțională din punct de vedere tehnic, mulineta Ninja oferă un raport excelent preț-calitate. Angrenajul Tough Digigear, care, înainte era inclus doar la mulinetele mai scumpe, permite mulinetei să facă față transmisiei de putere și funcționării optime spre deosebire de mulinetele anterioare din aceeași versiune. Structura de frânare LTD mărește puterea de tracțiune, care ajunge până la 10 kg. Frâna nu depune rezistență odată cu pornirea și acționează imediat, perfect pentru firele mai mici și mai fine, în cazul în care peștele se împotrivește. Mulineta Ninja LT presupune o evoluție a mulinetelor Ninja, preferată în larg de consumatori.

Avantaje

 • Ușoară ca greutate: 250 g
 • Air rotor

Dezavantaje

 • Nu vine cu tambur de rezervă

Okuma Custom

Mulineta feeder Okuma Custom

Potrivită pentru pescarii începători sau cei care merg mai rar la pescuit. Mulinetă este dotată cu tambur long coast, ceea ce permite lansarea firului la distanțe destul de mari. Mecanismul Hydro Block rezistă și face imposibilă pătrunderea apei sau a prafului la angrenaje. Tamburul este confecționat din aluminiu, care este procesat mecanic. Sistemul de transmitere Worm Shaft face ca firul să fie cât mai drept pentru lansările la distanță.

Avantaje

 • Conține tambur de rezervă din grafit
 • Rulimentele operează pe sistemul Quick-Set anti-reverse

Dezavantaje

 • Este posibilă pătrunderea accidentală a firului în tambur

Daiwa Fuego

Daiwa Fuego Mulineta Feeder

Producătorul a utilizat un nou mecanism în fabricarea mulinetei Fuego cu scopul de a reduce greutatea acesteia, folosind fibra de carbon DS5. Sistemul Tough Digigear, ca și în celelalte cazuri, diminuează drastic mărimea bobinei. La fel, grație acestui sistem, are loc sporirea puterii și a rezistenței. În confecționarea bobinei,  s-a ținut cont de ideea Light and Tough, care are funcția de a asigura maximă putere la dimensiuni mici.Puterea de frânare e de 1000/2000 pentru 4 kg; 2500/3000 pentru 10 kg și 4000/6000 pentru 12 kg. Perfectă pentru pescuitul la știucă, mulineta Fuego este pe larg recomandată și apreciată de pescari.

Avantaje

 • Sistemul MagSealed inclus – rezistentă la apă și praf
 • Sistemul ATD inclus – frânare ideală

Dezavantaje

 • Nu conține tambur de rezervă

Okuma Carbonite

Okuma Carbonite Mulineta Feeder

La un preț econom vei primi o mulinetă perfectă pentru începători și nu numai. Angrenajele sunt destul de rezistente, iar mecanismul Hydro Block împiedică pătrunderea prafului sau a apei în interiorul tamburului. Mulineta Carbonite este dotată cu pinion de bronz, care constituie un material durabil și lucrat mecanic, iar tamburul este asigurat cu un fir monofilament, care are diametrul de 0,34 mm.

Avantaje

 • Deține tambur de rezervă din grafit
 • Puțin costisitor și o calitate înaltă

Dezavantaje

 • Firul se poate încurca în rulment

Daiwa Exceller

Mulineta feeder Daiwa Exceller

Mulineta perfectă pentru 2023. Apărută recent pe piață, este fabricată din materialul nou și rezistent Zaion Light. Foarte puternică, dar, în același timp, destul de ușoară, mulineta se remarcă prin faptul că e rezistentă la ciocniri, angrenajul este bine protejat, asigurând o funcționare optimă. Grație mecanismului Cross Wrap, firele sunt fixate în siguranță, evitând formarea nodurilor. Sistemul recent instalat reduce forța de frecare care apare între linie și galet. Mecanismul AirBail se referă la trăsătura pick-ului mulinetei, acesta fiind gol, ceea ce înseamnă că e mai trainic și mai puternic.

Avantaje

 • Confecționat din material de înaltă calitate Zaion
 • Infinite Anti Reverse

Dezavantaje

 • Nu conține tambur de rezervă

Baracuda Smart

Mulineta feeder Baracuda Smart

Mulineta este recomandată pescarilor începători, pescuitului de lac, în cazul în care nu există necesitatea de a avea un fir lung. Deși face parte din categoria economy, mulineta este dotată cu 5+1 rulimenți, tamburul este din aluminiu, la fel și mânerul. Mulineta este perfectă pentru pescuitul crapilor sau altor pești mari.

Avantaje

 • Dețin tambur de rezervă din grafit
 • Capacitatea de la 0,35mm/220 m

Dezavantaje

 • Potrivită doar pescuitului de lac

Okuma Longbow Baitfeeder

Mulineta feeder Okuma Longbow Baitfeeder

Mulineta este considerată una din cele mai bune mulinete pentru pescuitul la staționar. În privința calității și a prețului, consumatorii sunt impresionați de calitatea acesteia. Angrenajele sunt trainice și durabile, făcând față oricărui pește, cât de năzbâtios nu ar fi acesta. Mulineta deține un tambur de rezervă din grafit și 5+1 rulmenți. Capacitatea tamburului este până la 150 m, iar raportul de recuperare e de 5 la 1.

Avantaje

 • Formă robustă și ușoară ca greutate (300 g)
 • Sistemul de frânare e microreglabil

Dezavantaje

 • Din cauza clipsului din plastic, firul se poate rupe la o uzanță îndelungată

KDL50

Mulineta feeder KDL50

La un preț avantajos, îți oferim o mulinetă de calitate. Apreciată de mulți pescari, mulineta este perfectă pentru pescuitul la crap. Deține 8+1 rulimenți, este ușoară, dar foarte puternică, potrivită pentru peștii medii sau de talie mare. Firul se înfășoară în egalitate, făcând pescuitul la crap sau somn o activitate plăcută și facilă.

Avantaje

 • Deține mecanismul AntiReverse
 • Deține tambur adițional din grafit

Dezavantaje

 • Potrivită pescuitului de barcă

Team Feeder By Dome

Team Feeder By Dome mulineta feeder

Mulineta este menită pentru pescuitul periodic, aceasta, totuși, își menține calitatea materialelor din care e confecționată. Frâna este din față, concepută pentru a pescui crapi prin metoda la feeder. Angrenajul este S-Curve, rezistent și puternic, acesta demonstrează că este calitativ și ține spate oricărei provocări. Capacitatea tamburului este de până la 225 m, fiind suficientă pentru pescuitul peștilor de talie medie.

Avantaje

 • Corpusul e din grafit hybrid
 • Raport de greutate 4:6:1

Dezavantaje

 • Se potrivește mai mult pescuitului la feeder mediu

Cum să alegi o Mulinetă Feeder?

Dacă ești un pescar cu experiență sau în începător care își dorește să prindă un pește bun, alegerea mulinetei feeder este un pas important. O mulinetă feeder bună îți va oferi putere de tracțiune, firul nu se va încurca, tambur va ține bine, în fond, vei avea parte de o exeriență excelentă.

Astfel, cum să alegi o mulinetă bună pentru crap, somn sau anghilă? Pentru început, dacă nu cunoști multe specificații despre mulinete, identifică peștele pe care urmează să-l prinzi, tipul de pescuit, fie acesta de barcă sau marin și capacitatea tamburului. Dacă ai făcut deciziile necesare, atunci e timpul să alegi mulineta. În acest caz, recomandăm procurarea unei mulinete mai puternice și rezistente, dacă mergi periodic la pescuit, iar dacă prinsul peștilor este doar o activitate sporadică, atunci, poți alege din mulinetele de clasa economy.

Odată ce pe piață există o multitudine de mulinete, este dificil să fixezi alegerea pe una singură. Astfel, pentru a evita disconfortul viitor produs de o mulinetă de proastă calitate, sfătuim procurare unei mulinete feeder cu dimetrul tamburului destul de mare, acesta îți va oferi posibilitatea pescuitului peștilor de talie medie sau mare. De obicei, o mulinetă bună este dotată cu sistem Cross Wrap, care ține firul în siguranță și evită răsucirea greșită a acestuia pe bobină. Tamburul de rezervă este la fel un avantaj, care poate fi folosit dacă tamburul inițiat a suferit un accident. În plus, dacă dorești să mergi la pescuit pentru un pește de talie mare, recomandăm procurarea unei mulinete cu capacitate puternică, măcar până la 6000, pentru a evita ruperea firului.

Vezi și: Ce înseamnă pescuitul la feeder?

Dimensiunea și Materialul Bobinei

Mărimea bobinei este importantă pentru distanța de lansarea și greutatea capturii. Bobinele sunt confecționate din material divers, plastic, grafit sau metal. Cu siguranță, bobina din metal este perfectă pentru capturile mari și peștii năzbâtioși. Bobinele mai mari (adânci) se utilizează pentru firul monofilament, iar cele care mai mici (nu atât de adânci) oferă posibilitatea de a realiza lansările de fir pe distanțe mari, acestea se potrivesc cu firul textil și sunt menite pentru peștii de până la 2 kg. Astfel, înainte de a procura o mulinetă, este necesar să cunoști mărimea capturii, pentru a evita incapacitatea bobinei de a face față peștelui mai greu.

Frâna

Frâna este importantă în alegerea bobinei, întrucât grație acesteia captura ajunge la mal. Astfel, frâna mulinetelor este diferită, în funcție de greutatea capturii. Distingem mai multe sistemuri de frânare. Mecanismul de frânare microreglabilă presupune existența unei frâne secundare, care este activată odată cu prinderea peștilor de talie mare. Sistemul de frânare ATD oferă o putere de tracțiune mai mare, care ajunge până la 10 kg. În fond, frâna nu depune rezistență și acționează rapind, fapt ce o face ideală pentru firele mici și fine, în cazul în care peștele este năzbâtios.

Puterea de frânare diferă pentru orice mulinetă, de obicei aceasta este 1000/2000 până la 4 kg; 2500/3000 pentru 10 kg și 4000/6000 pentru 12 kg. Totuși, ținem să menționăm că frâna din spate e puțin mai incomod de folosit spre deosebire de cea din față, conform experienței pescarilor.

Calitatea Mulinetei Feeder

Odată ce există o multitudine de mulinete, diferite ca preț, producător și calitate, este necesar să identificăm mulinetele perfecte în funcție de tipul de pescuit și de pește. Astfel, mulinetele Dawaia și Okuma sunt cele mai apreciate de pescari. Acestea au incluse sistemele Cross Wrap (firele sunt încrucișate pe tambur); angrenajele Tough Digigear oferă o funcționare optimă a tamburului; structura de frânare LTD permite capturarea oricărei greutăți de pește; mecanismul HydroBlock evită pătrunderea apei sau a prafului în interiorul tamburului; sistemul Worm Shaft face ca firul să fie cât mai drept la lansare, iar mecanisum Quick Anti-Reverse evită pierderea capturii.

În fond, materialele de calitate din care e confecționată mulinetă vă vor oferi o activitate de pescuit extraordinară, neavând parte de neplăceri. Dacă pescuitul este un domeniu pe care îl practicați periodic, recomandăm procurarea unei mulinete mai costisitoare, care e confecționată din materiale înalte va ține bine pe parcursul mai multor sezoane.

Concluzie

Atunci când alegi o mulinetă de calitate, raportul între calitate și preț trebuie să fie aproape egală, fiindcă, dacă cumperi ieftin atunci cumperi de mai multe ori. Astfel, dacă îți dorești să prinzi o captură grea sau să ai parte de o experiență plăcută, te sfătuim să alegi din mulinetele calitative, pentru a evita surprizele nepotrivite.